Se hieman ekologisempi hääkuvaaja – vuonna 2011

Yritystoiminnalleni suuntaa antavista arvoista suurimpana on vastuullisuus. Sain juuri postissa yritykselleni vuoden 2011 CO2-päästöjen kompensointitodistuksen NordicOffset Oy:n kautta, joten ohessa selvitystä yritystoimintani ympäristövastuullisuudesta ja miksi voin sanoa olevani hieman ekologisempi hääkuvaaja.

Todistus Neutral Business 2011
Niko Paulanne Photography vuoden 2011 CO2-päästöjen kompensointitodistus

Vuoden 2011 ympäristövaikutusten selvitys

Kaikessa ympäristöä säästävässä toiminnassa ensisijainen tavoitteeni on vähentää päästöjen aiheuttajia. On paljon parempi, jos ympäristöön ei ensinnäkään tule päästöjä kuin että niitä yritetään korjata jälkikäteen. Näin olenkin esimerkiksi sähköenergia-hankinnoissa tukeutunut vesivoimaan, joka on yksi puhtaimmista sähköenergian tuotantomuodoista. Alla ote oikein mainiosta pienyritykselle sopivasta työkalusta eli WWF:n tekemästä ilmastolaskurista. Ilmastolaskuriin on helppo kerätä yrityksen toiminnasta aiheutuneet CO2-päästöt ja samalla tulee tarkasteltua, että millainen on oman yrityksen ympäristöä rasittava kulutus ylipäätään.

Niko Paulanne Photography vuosi 2011

CO2-päästöt yhteensä [tonnia]

Sähkönkulutus 0
Lämmönkulutus 0,61
Tieliikenne 0,72
Raideliikenne 0,02
Julkinen paikallisliikenne 0,05
Lentoliikenne 0
Vesiliikenne 0
Kodin ja työpaikan välinen liikenne 0
Tiekuljetukset 0
Raidekuljetukset 0
Lentokuljetukset 0,07
Vesikuljetukset 0
Kirjekuljetukset 0
Paperinkulutus 0,01
Toimistolaitteet 0,89
Kalusteet 0,35
Jäte 0,01

Kompensointi -2,73

Yhteensä 0

Minkälaisia huomioita tästä ilmastolaskurin tuottamasta yritykseni vuoden 2011 CO2-päästöraportista voisi tehdä? Kuten jo ennen taulukkoa mainitsin, niin ensimmäisenä huomio varmaankin kiinnittyy sähkön- ja lämmöntuotantoon. Suomen ilmastossa lämmöntuotantoon menee todella paljon energiaa. CO2-mielessä yritykseni tuottaa lämpönsä vesivoimalla tuotetulla sähköllä, joka lasketaan CO2-neutraaliksi. Näin lämpötuotantoon yhden miehen yrityksessäni menee vain hieman huippupakkasten aikana öljyä, joka siis on tuo 0,61t/ vuosi.

Tieliikenne on yleensä toinen suuri ympäristöön vaikuttava tekijä ja näin on oman yritykseni kohdallani. Vähentääkseni liikenteen aiheuttamia päästöjä sovin lähes aina palaverini kaupunkien keskustoihin ja näin voin käydä palavereissa julkisilla liikennevälineillä. Yritän mahdollisuuksien mukaan välttää yksityisauton käyttöä työmatkoilla, mutta hääkuvauksiin ja potrettikuvauksiin on kamera- ja valaistuskaluston kuljettaminen hyvin hankalaa ilman autoa. Kuljetusautonani on vuositasolla 5,5l/ 100km diesel-polttoainetta kuluttava auto.

Olen edelleen iloinen siitä, että yritykseni CO2-päästöt olivat viime vuonna ja tulevat olemaan tänä vuonna maltillisella tasolla. Kun viime vuonna hieman järkeistin hankintojani, mietin matkustamistani sekä tietysti käyttin CO2-kompensointia lisänä niin voin sanoa, että olen varmastikin se hieman ekologisempi hääkuvaaja.

Kuka on Niko Paulanne | Ota yhteyttä | Twitter | Katso päivittäiset häävinkkini Facebookista

This entry was posted in Elämä and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.